Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

шкільний автобус

Середа, 14 лютого 2018, 15:40

Минулого року для Львівщини придбали 63 шкільні автобуси

шкільний автобус

Протягом минулого року для потреб Львівщини закупили 63 "Школярики".

Про це йдеться у річному звіті про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2017 рік, який опублікований на сайті Львівської облради.

Протягом 2017 року за кошти обласного й державного бюджетів на умовах співфінансування для Львівщини закупили 63 шкільні автобуси.

Ще 2 автобуси власним коштом придбали дві об'єднані громади в області. Також із бюджету Львівщини виділили гроші на купівлю 3 спецавтобусів для навчально-реабілітаційних центрів.

Зазначимо, станом на кінець серпня 2017 року для шкіл Львівщини закупили 42 автобуси, однак до кінця року ОДА повинна була закупити ще 26 автобусів. Відтак протягом усього 2017 року для потреб області мали придбати 68 шкільних автобусів.

А навесні 2017 року мінстр освіти і науки України Лілія Гриневич наголошувала, що для Львівщини потрібно докупити ще майже 100 "Школяриків". 

Додамо також, що у 2016 році на Львівщині виникли проблеми із тендером на придбання 90 шкільних автобусів, адже Антимонопольний комітет скасував закупівлю Львівської ОДА. Відтак частина львівських школярів змушена була самостійно добиратися у школи, які розташовані у сусідніх селах.

Нагадаємо, найбільшу партію, 16 закуплених автобусів для шкіл області, офіційно представили у Львові наприкінці жовтня минулого року. Загалом на придбання 16 нових "Школяриків" витратили з обласного бюджету понад 15 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.