Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військові пенсіонери

Середа, 28 лютого 2018, 11:17

Питанням пенсій українських військових займається РНБО

військові пенсіонери

У Раді національної безпеки та оборони розглядаються проект закону про  спеціальне пенсійне забезпечення.

Про це вчора під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ у Києві розповів Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман , – повідомляє кореспондент Варіантів:

"Моє завдання наступне: відкрити можливості для збільшення пенсій. У середньому пенсія для загальних пенсіонерів виросла на 561 гривню. Тепер вона буде постiйно зростати...

Для військових пенсіонерів була іншою історія. Ми дещо пізніше прийняли загальну систему, тому я обіцяв (я це пам'ятаю) одразу після формування пенсійної системи загальної, ми перейдемо до формування системи забезпечення військових пенсіонерів.

Але оскільки йдеться про військових, ми напрацювали проект закону, передали його у Раду національної безпеки і оборони, з одною метою, – її членами є усі силові структури, яких стосується пенсійне забезпечення їх підрозділів. Це для того, аби почати знаходити компроміс. Ми працювали у грудні, у січні, y лютому... Я думаю, що можемо працювати i у березні, аби шукати компроміс... Я пам'ятаю, що з трибуни Парламенту обіцяв що зроблю все, аби з першого січня підняти військовим пенсіонерам пенсії. Але я затиснутий і тим дефіцитом, що є у пенсійному фонді. Тому я пішов на крок, що дозволить тимчасово через зміну рішення Уряду зміну певних рішень.

Ми забезпечили в середньому на 1500 грн щомісяця пенсії військовим пенсіонерам. За січень, за лютий такі пенсіонери матимуть перерахунок пенсій. Тому обіцянку я виконав – перерахунок пенсій буде з першого січня: і за січень, і за лютий, і за наступні місяці військові пенсіонери отримають в середньому півтори тисячі гривень доплати до пенсій. Ви подивитесь: цивільні – 500 гривень, а військові – 1500.

Ми далі продовжимо роботу над тим щоб сформувати новий закон. Ця система що ми прийняли дозволяє у цьому році підвищити на півтори тисячі, потім ще на 25% відсотків, потім ще на 25%, тобто фактично ще на 2000 буде саме підвищення."

Нагадаємо, у середині січня військові пенсіонери Львівщини провели акції протесту в області та у ЛьвовіВони вимагали встановити відповідні до їхнього статусу пенсії. Згодом Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив  про зростання пенсій військових.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.