Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Димінський

Четвер, 1 березня 2018, 15:27

Генеральна прокуратура хоче віртуально тримати під вартою Димінського

Петро Димінський

Львівському олігарху обрали запобіжний захід за смертельне ДТП вчинене автомобілем з його кортежу.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

За клопотанням Генеральної прокуратури України Петру Димінському обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Головним слідчим управлінням Національної поліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про кримінальне правопорушення в якому 18 серпня 2017 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом скоєння дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула жінка, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

 Нагадаємо, у серпні минулого року авто бізнесмена Петра Димінського потрапило  у ДТП внаслідок якого загинула жителька с.Ямельня Яворівського району.

Після ДТП Димінський поїхав на лікування у Швейцарію, а його адвокат, Микола Лисий, заявив про політичний тиск на його підзахисного та спроби забрати у нього телеканал ZIK.

Для відшукання зразків ДНК Димінського правоохоронці обшукали спортивні бази ФК "Карпати", офіси Димінського і телеканалу ZIK. 

Цю справу передали на розслідування поліції Києва, а у листопаді Печерський райсуд Києва призначив повторну експертизу біологічних матеріалів у цій справі.

Експертиза встановила, що за кермом автівки Димінського під час ДТП був не його охоронець.

У грудні Петрові Димінському повідомили про підозру у вчиненні цього ДТП.

Нещодавно адвокат бізнесмена у судововму порядку довів, що слідчий і прокурор не мали права ініціювати питання про обрання Димінському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а у слідчого судді не було жодної підстави для задоволення такого клопотання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.