Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медична реформа

espreso.tv

Понеділок, 23 квітня 2018, 12:40

Декларації про вибір лікаря підписали більше мільйона українців

медична реформа

На третій тиждень кампанії «Лікар для кожної сім’ї» в електронній системі охорони здоров’я зареєстровано 1 191 313 декларацій.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявили у Міністерстві охорони здоров'я, 73% пацієнтів, які підписали декларації, обирають сімейних лікарів. Саме сімейних лікарів у системі зареєстровано найбільше – 11 822 спеціалістів.

Загалом підписувати декларації можуть уже понад 18 тисяч лікарів.

За кількістю підписаних декларацій лідирує Київ з 157 тисячами декларацій. На другому місці Харківська область (134 889 декларацій), на третьому – Вінницька область (116 683 декларацій), на четвертому – Донецька область – понад 116 тисяч декларацій і на п’ятому місці – Дніпропетровська область (98 024 декларацій).

Станом на 20 квітня до системи «Електронне здоров’я» підключено 1 031 комунальний заклад, який надає первинну медичну допомогу.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні розпочалася національна кампанія з вибору сімейного лікаря. Однією з основних проблем в обслуговуванні пацієнтів під час вибору лікаря є відмова у підписанні декларації через місце реєстрації.

Зазначимо, місце реєстрації не впливає на вибір сімейного лікаря.

А покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря ви можете знайти тут.

У Львові відтермінували процес підписання декларацій з лікарями, який розпочнеться лише після юридичних консультацій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.