Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

провалля біля Стебника

Четвер, 26 квітня 2018, 11:42

Поблизу провалля у Стебнику встановлять обладнання для контролю сейсмічної активності

провалля біля Стебника

Також для контролю кількості та якості рідини, закачуваної у порожнини рудника №2, планують залучити науковців.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора на засіданні комісія техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішила встановити навколо Стебницького калійного родовища додаткове обладнання, щоб контролювати сейсмічну активність.

Також комісія доручила Фонду держмайна провести аудит ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал" і зобов’язати це підприємство виконувати рішення комісії щодо закачування в пустоти рудника №2 розсолів науково-обгрунтованого рівня концентрації.

Підприємство не виконало приписів Держекоінспекції і продовжує забруднювати навколишнє середовище.

Крім цього, комісія ТЕБ і НС планує залучити науковців до контролю за рівнем концентрації розсолів та формування звітів щодо кількості та якості закачуваної у порожнини рудника рідини.

Зазначимо, раніше у Львівській ОДА оприлюднили приблизні вартість і тривалість робіт з відновлення водогону, ЛЕП і дороги, що у зоні карстових провалів поблизу Стебника.

Нагадаємо, у ніч на 30 вересня 2017 року, між Стебником і селом Модричами Дрогобицького району виник карстовий провал породи і землетрус. Внаслідок цього утворилось велике провалля. Причиною його виникнення є невиконання заходів консервації рудника № 2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", що спричинило руйнування ціликів.

Внаслідок провалля виникло три першочергові питання: перенесення водогону "Гірне-Дрогобич", перенесення лінії електропередач, перенесення дороги Дрогобич-Трускавець. Створення робочої групи з розслідування обвалу ініціювала облрада наприкінці жовтня. B уряді це питання є на контролі Мінрегіонбуду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.