Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Середа, 16 травня 2018, 11:00

Облрада Львівщини просить в уряду 300 млн грн для перевезення пільговиків

львівські маршрутки

Львівські депутати звернулися до уряду і президента з вимогою скасувати монетизацію пільг та виділити 300 млн грн з держбюджету для компенсації перевезення пільговиків.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли звернення до президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та  Верховної Ради України щодо відновлення фінансування компенсацій за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок субвенцій з держбюджету.

Як йдеться у зверненні, цьогоріч Львівщині необхідно 820 млн грн для забезпечення перевезення пільговиків, однак у бюджеті області на це передбачено 100 млн грн, з них 77 млн грн ­– у Львові.

"Крім компенсації за проїзд пільгових категорій громадян, місцеві бюджети повинні також відшкодовувати кошти за проїзд громадян, які досягли пенсійного віку. Не всі територіальні громади спроможні вишукати такий фінансовий ресурс. Тож цілком імовірно, що якась частина пенсіонерів у депресивному регіоні не буде мати можливості скористатися пільгами на проїзд у громадському транспорті", ­– йдеться у повідомленні.

Відтак, депутати стверджують, що постанова про монетизацію пільг, яку уряд прийняв у березні цього року, призведе до великого навантаження на місцеві бюджети та може збільшити соціальну напругу серед мешканців Львівщини.

"З огляду на те, що монетизація пільг на перевезення розбалансовує місцеві бюджети та не враховує інтереси всіх пільгових категорій громадян, Львівська обласна рада просить відновити фінансування компенсацій за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок субвенції з державного бюджету не менш, ніж 300 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, з 24 травня постанова  уряду про монетизацію пільг має набрати законної сили. Передбачається надання замість пільг компенсації, розмір якої щорічно буде визначатись обласними адміністраціями на відповідний рік, а також визначаються основи надання компенсації окремим категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд.

Нагадаємо, на Львівщині планували запровадити монетизацію пільгових перевезень у ІІ кварталі 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.