УКУ збудує для своїх студентів новий гуртожиток у Львові

П'ятниця, 1 червня 2018, 12:00

Гуртожиток для студентів розміщуватиметься на вул. Стрийській.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проекту на будівництво релігійною організацією "Український католицький університет Української греко-католицької Церкви" студентського гуртожитку на вул. Стрийській, 29 у Львові.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Відтак, Український католицький університет на вул. Стрийській зводитиме гуртожиток на земельній ділянці, площею 3,9578 га, яка призначена для будівництва і обслуговування будівель закладів освіти. Категорія земель – землі житлової та громадської забудови, а вид використання – для будівництва та обслуговування навчального закладу.

Функціональне призначення ділянки – зона Г-3 – зона навчальних закладів та закладів середньої спеціальної освіти відповідно до зонінгу Сихівського району Львова.

Як йдеться у проекті рішення, висота гутрожитку не повинна перевищувати 20,50 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови цієї земельної ділянки становить 16,84%. За приблизними підрахунками, гуртожиток матиме не менше 6 поверхів.

Зазначимо, що Український католицький університет перший гуртожиток спорудив на вулиці Козельницький. Його відкрили влітку 2012 року.

Нагадаємо, наприкінці травня виконком дозволив ЛНУ ім. І. Франка збудувати новий гуртожиток на вул. Пасічній.

Мітки: Будівництво у Львові, виконком ЛМР, гуртожиток, новини львова, Стрийська, Український католицкьий університет, УКУ