Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівське сміття

Понеділок, 4 червня 2018, 13:36

Роботи з проектування сміттєпереробного заводу у Львові досі не завершились

Львівське сміття

ЛКП "Зелене місто" не вклалося в терміни з проектування сміттєкомплексу на вулиці Пластовій.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Перший етап з проектування сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій мав завершитись 29 травня 2018 року. Проте, на даний момент роботи в цьому напрямі ще досі тривають.

Як заявив директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря, перший етап проектування був переданий на доопрацювання у зв'язку зі змінами, які внесли у Міністерстві екології та природних ресурсів України.

"Перший етап закінчений, але є частина роботи, яка не залежить від нас. 30 травня ми отримали лист від мінприроди щодо обсягу досліджень впливу на довкілля та деякі зауваження. Тому це формально затримує завершення проекту", – заявив Вадим Ноздря.

Грошей, які виділялись європейськими інвесторами, задіяно не було.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року міська рада визначила місце для сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Цю ділянку під будівництво заводу запропонувала французька компанія Egis, що працювала над проектом стратегії поводження зі сміттям у Львові.

А квітні 2018 року депутати Львівської міськради погодили отримання кредиту від Європейскьго банку реконструкції та розвитку в розмірі 25 мільйонів євро на сміттєпереробний завод. Його отримуватиме комунальне підприємство "Зелене місто". Доходи з майбутнього заводу також використовуватимуть на повернення кредиту.

Також зазначимо, що 17 травня міськрада виділила додаткову ділянку для будівництва сміттєпереробного заводу, яку раніше міська влада виділила для ЛМКП "Львівводоканал" для виробництва та розподілення газу, очищення та розподілення води.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.