Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вигул собак

Середа, 20 червня 2018, 13:43

Більше 60% місць для вигулу собак у Львові є непридатними для використання

вигул собак

До кінця цього року у місті планують створити більше 57 нових місць для вигулу собак.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Я заявила директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак, протягом літа у Львові створюватимуть нові локації для вигулу собак. Станом на сьогодні розглянуло 57 локацій, які б могли слугувати для вигулу собак.

«Зараз ми розглянули ті 57 локацій, які були у нашому місті з 2000 року. Спільно з мешканцями всіх ділянок ми провели аналіз і виявили, що з них 67% не придатні для вигулу. Ці території або забудовані, або на тих місцях ростуть непролазні хащі. Відповідно до цього, зараз ми шукаємо нові локації і плануємо їх проінспектувати», – наголосила Оксана Кошак.

За її словами, підприємство працює над створенням трьох різновидів локацій: прогулянкові зони, де людина може гуляти з собакою; місця закритого типу, де будуть стояти лавочки для відпочинку; тренувальні майданчики, де можна разом із собакою займатись на тренажерах.

Нагадаємо, у місті тривають перевірки господарів та тварин на наявність реєстрації домашнього улюбленця у єдиній базі. А з 1 вересня 2016 року розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників. Наразі цим займаються 17 ветеринарних закладів міста.

Того ж року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.