Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

tsn.ua

Середа, 3 жовтня 2012, 15:08

Верховна Рада запровадила біометричні паспорти

Верховна Рада України прийняла у другому читанні закон, який передбачається введення в Україні біометричних паспортів.

За прийняття закону проголосували 233 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Відповідно до прийнятого законопроекту «Про Єдиний державний демографічному реєстр паспорт громадянина України», паспорт є документом, що засвідчує особу і підтверджує громадянство України на території України. Кожен громадянин України незалежно від віку зобов'язаний отримати паспорт громадянина України в порядку.

Паспорт громадянина України оформлюється всім особам, починаючи з народження і незалежно від віку на кожні 10 років. Виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій інформації. Оформляє та видає паспорт головний розпорядник реєстру.

Паспорт громадянина України видається не пізніше, ніж через 30 днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання, або не пізніше, ніж через 10 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети на його термінове отримання.

У паспорт громадянина України вноситься така інформація: назва держави, назва документа, прізвище, ім'я особи, стать, громадянство, дата народження, унікальний номер запису в реєстрі, номер документа, дата закінчення терміну дії документа, дата видачі документа, уповноважений суб'єкт, що видає документ, місце народження, оцифрований образ особи, оцифрований підпис.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон провадиться у формі книжечки, правий форзац якої містить безконтактний електронний носій інформації, та складається з м'якої обкладинки, 32 сторінок та сторінки даних.

Закон також визначає Єдиний державний демографічний реєстр електронною інформаційно-телекомунікаційною системою, призначеною для зберігання, обробки та використання інформації про особу.

До Реєстру вноситься така інформація про особу: прізвище та ім'я особи, дата народження/смерті, місце народження, підлогу, дата внесення інформації про особу до реєстру, відомості про батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників та інших представників, відомості про громадянство або його відсутність та підстави набуття громадянства України, реквізити документів, виданих особі (тип, назва документа, серія, номер, дата видачі та уповноважений суб'єкт, що видав документ, термін дії документа), відомості про документи, що підтверджують смерть особи або про визнання особи померлою або безвісно зниклою, оцифрований зразок підпису особи, оцифрований образ особи, додаткова змінна інформація.

Плата за внесення інформації до реєстру не стягується.

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.