Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

брати Дубневичі

tsn.ua

Середа, 12 вересня 2018, 11:16

Корупційну справу компаній братів Дубневичів передали до суду

брати Дубневичі

Йдеться про дві організації, що заволоділи природним газом НАК "Нафтогаз України" в особливо великих розмірах, реалізувавши корупційну схему.

Про це йдеться на офіційній Facebook-сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури визнали докази зібрані під час досудового розслідування у справі заволодіння природним газом НАК "Нафтогаз України" достатніми для завершення досудового розслідування.

10 вересня прокурорами Спеціальної антикорупційної прокуратури прийнято рішення про достатність зібраних доказів для завершення досудового розслідування і стороні захисту надано право ознайомитись з матеріалами у кримінальному провадженні за підозрою службових осіб ТзОВ "Енергія-Новий Розділ" та ТзОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" у заволодінні природним газом НАК "Нафтогаз України" в особливо великих розмірах.

За версією сторони обвинувачення ТЕЦ, що перебувають у власності вказаних підприємств, придбавши у НАК "Нафтогаз України" за пільговою ціною природний газ під виглядом використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов’язковою умовою його використання, присвоїли його шляхом використання для промислових потреб, зокрема виробництва електричної енергії з подальшим її продажем ДП "Енергоринок".

Загалом, упродовж 2013-2015 років вказані особи заволоділи природним газом НАК "Нафтогаз України" у обсязі 308 343,474 тис. м³, що завдало матеріальної шкоди НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 мільярда гривень.

10 вересня прокурорами САП погоджено, а детективами вручено п’ятьом підозрюваним остаточні повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена організованою групою в особливо великому розмірі) та ч. 2 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей службовою особою, що спричинило тяжкі наслідки).

Досудове розслідування щодо причетності інших осіб до вчинення вказаних злочинів триває.

Нагадаємо, у січні НАБУ затримало  працівників ТзОВ "Енергія Новий Розділ" і ТзОВ "Енергія Новояворівськ" за підозрою у реалізації корупційної схеми. Оборудку з пільговим газом вперше виявили у ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" у квітні 2016 року. 

У звязку з цим, теплоенергоцентралі Нового Роздолу і Новояворівська тимчасово перейшли  в державне управління, не змінюючи форму власності й власника. У Новояворіську наразі триває конкурс на управителя майновим комплексом ТзОВ НВП "Енергія-Новояворівськ". А 4 вересня мешканці Новояворівська перекрили трасу Львів-Краківець через відсутність гарячої води у місті. Як заявила Новояорівська міська рада, відновлення подачі гарячої води залежить виключно від співпраці АРМА та ТзОВ "Енергія-Новояворівськ". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.