Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Середа, 12 вересня 2018, 12:15

МОЗ формує платний перелік медичних послуг для українців

медичний заклад

Пакет безоплатної меддопомоги буде сформований за принципом "усе, окрім".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Безоплатні медичні послуги на вторинному і третинному рівні у рамках реформи фінансування системи охорони здоров'я надаватимуть лише за направленням сімейного лікаря.

"Ми зараз формуємо платний перелік, оскільки пакет безоплатної меддопомоги буде сформований за принципом "усе, окрім". Тобто це будуть усі послуги за направленням сімейного лікаря, окрім тих, які увійдуть до переліку. І це "окрім" зараз ми якраз і формуємо", – заявив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

Також Ковтонюк зазначив, що головними платними послугами будуть послуги, які надають без направлення.

Перелік безоплатних і платних послуг буде затверджено з початком реформи вторинної та третинної меддопомоги у квітні 2019 року, а проект такого переліку МОЗ планує представити на початку 2019 року.

Нагадаємо, що з 1 липня в українських лікарнях лікарі почнуть приймати пацієнтів за деклараціями, але всі українці зможуть і надалі отримувати медичну допомогу незалежно від того чи ними була укладена угода.

Зазначимо, медичні заклади Львова в середньому підписують з львів'янами від 15 декларацій за день. 

Додамо, що станом на сьогодні у поліклінічних відділеннях 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева та її амбулаторіях, у 2-гій, 3-тій, 4-тій, 5-тій та 6-тій міських поліклініках, а також в поліклініці та амбулаторіях 3-ї міської лікарні діє електронний запис на прийом до лікаря.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.