Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

СІЗО

Четвер, 20 вересня 2018, 09:50

Будівлю СІЗО на вулиці Городоцькій пропонують перетворити у музей

СІЗО

Львівські депутати виступили проти побудови торгового центру на місці старого слідчoго ізолятора, а запропонували перетворити його на музей.

Про це сьогодні на сесії Львівської міської ради заявив депутат від Української Галицької Партії Тарас Чолій.

За словами депутата, на вул. Т. Шевченка, 156 зведуть новий слідчий ізолятор з плановим наповненням у 850 місць, а на вул. Городоцькій, 20, де сьогодні розташований СІЗО, а у 1614 році був дерев’яний монастир жіночого ордену Св. Бригіди, передбачено спорудження торгово-розважального центру.

"Історичне минуле цих території і споруд абсолютно унеможливлює створення на їхньому місці розважальних закладів чи торгівельних приміщень. Нашим першочерговим завданням має бути музеєфікація та збереження історичної пам’яті, створення навчально-виставкових просторів", – наголосив Тарас Чолій.

Відтак, депутати Української Галицької Партії вимагають передати будівлі слідчого ізолятора у комунальну власність Львова для перетворення їх на сучасний культурно-експозиційний простір і включити їх до Державного реєстру нерухомих пам'яток України як пам’ятку історії, архітектури, містобудування національного значення.

Нагадаємо, у 2017 році Міністерство юстиції оголосило конкурс з інвестиційного продажу Львівського СІЗО. Згідно з умовами конкурсу, інвестор побудує новий слідчий ізолятор за межами міста, отримавши натомість приміщення старого СІЗО. Вартість проекту становитиме близько 25-30 млн доларів. У листопаді минулого року інвестора обрали.

Тоді ж депутати Львівської міської ради підготували звернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо передачі будівлі Львівського СІЗО у комунальну власність міста.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.