Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 21 вересня 2018, 12:28

Міськрада оголосить конкурс на будівництво системи дегазації Грибовицького сміттєзвалища

Грибовицьке сміттєзвалище

Спорудження системи дегазації необхідно для очистки фільтрату на сміттєзвалищі. 

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив проведення конкурсу зі спорудження та експлуатації системи дегазації міського полігону твердих побутових відходів у селі Великі Грибовичі. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, для проведення рекультивації сміттєзвалища у селі Великі Грибовичі ЛКП "Зелене місто" визначили організатором із проведення конкурсу зі спорудження системи дегазації та зобов'язали провести закупівлю необхідного обладнання для очистки фільтрату на сміттєзвалищі. 

"Хотів би зазначити, що літом, у червні місяці, на полігоні утворили 15 свердловин. За результатами попередніх досліджень у 12 із 15 концентрація метану становить 60%. Із цього випливають висновки, що такий біогаз можна використовувати в енергетичних цілях. Залучення інвестора дасть декілька плюсів: рекультивація полігону, зменшення пожежонебезпеки, а також покращить енергетичну стабільність у регіоні", – пояснив в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами Львівської міськради Сергій Сало.

"Зеленому місту" доручили розробити та подати на затвердження виконавчому комітету конкурсну документацію, що мусить містити: порядок проведення конкурсу, перелік конкурсної документації для участі у конкурсі, кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу та критерії оцінки конкурсних пропозицій та склад конкурсної комісії.

Контроль за виконанням рішення виконком поклав на заступника міського
голови з фінансово-економічних питань Геннадія Васьківа.

Нагадаємо, як заявляв раніше директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря, провести рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища планують за 10 млн євро. У червні тут почали підготовчі роботи для визначення кількості біогазу на сміттєзвалищі.

Додамо, минулого року інфільтрат з Грибовицького сміттєзвалища вирішили відкачувати у каналізацію Львова.

Також у липні еколог Міжнародного благодійного фонду "Екологія-Право-Людина" Алла Войціховська заявила, що ЛКП "Збиранка" підмінює документи для підготовчого етапу реконструкції Грибовицького сміттєзвалища.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.