Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

паркування у Львові

П'ятниця, 28 вересня 2018, 16:12

В Україні заборонили проектувати місця для паркування на тротуарах

паркування у Львові

Також не дозволено передбачати тимчасові автостоянки вздовж магістральних доріг.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, з 1 вересня в Україні заборонено проектувати автостоянки тимчасового зберігання на тротуарах.

"З 1 вересня в Україні діють оновлені норми щодо вулиць і доріг, які забороняють проектувати тимчасові автостоянки на тротуарах. Це сприятиме підвищенню безпеки у пішохідних зонах, налагодженню транспортного руху в населених пунктах та зменшенню заторів, а також мінімізації можливих аварій за участю пішоходів", – наголосив Лев Парцхаладзе.

За його словами, проектування тимчасових автостоянок також не допускається уздовж проїзних частин магістралей загальноміського значення безперервного та регульованого руху та на магістралях районного значення та при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту.

Нагадаємо, сьогодні в Україні набули чинності нові правила паркування автомобілів, які передбачають фотофіксацію порушень та безконтактні штрафи. 

Також у Львівській міськраді створюють відділ інспекторів управління безпеки міста, які штрафуватимуть водіїв за порушення правил зупинки, стоянки та паркування авто. Відділ запрацює з середжини жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.