Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ДГХП "Сірка"

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 14:50

В Україні продали 150 об'єктів малої приватизації

ДГХП "Сірка"

Найдорожчим лотом стало "Новороздолькое гірничо-хімічне підприємство "Сірка".

Про це повідомляє РБК-Україна.

Міністерство економічного розвитку за два місяці 2018 року створило реєстр об'єктів малої приватизації та продало 150 об'єктів малої приватизації.

"Лише за 2 місяці нам вдалося створити публічний реєстр з понад 1000 об'єктів малої приватизації і продати 150 об'єктів. Ми заробили для держави 185 млн гривень", – заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Нагадаємо, з липня в Україні стартувала мала приватизація, тобто продаж невеликих державних підприємств і компаній із значною часткою державного капіталу. Загалом у перелік об'єктів, які виставили для продажу на порталі закупівель ProZorro, налічується 700 найменувань.

Щодо Львівщини, то під малу приватизацію підпадають 30 об'єктів: 10 недобудов, одна база відпочинку у Карпатах, 3 майнові комплекси держпідприємств та 16 об'єктів окремого майна. А також в області знаходиться найдорожчий лот приватизаційної кампанії.

Додамо, у червні 2017 року Мінекономрозвитку включило до реєстру індустріальних парків Новороздільський індустріальний парк. Йдеться про 46,4 га, які входили до територій "Сірки". Ще у 2016 році Львівська ОДА виділила з обласного бюджету 167 100 грн на будівництво цього парку, ініціатором створення якогшо виступила Новороздільського міськрада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.