Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сихів

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 13:40

Міськрада погодила спорудження громадського простору на Сихові

Сихів

Управління архітектури та урбаністики Львівської міськради має укласти догвір про ремонт скверу біля кінотеатру ім. О. Довженка.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради надав функцій замовника
проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт скверу біля кінотеатру ім. О. Довженка та замовника робіт на облаштування громадського простору на Сихові.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, управління архітектури та урбаністики Львівської міськради має укласти з переможцем Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо облаштування громадського простору на Сихові договір на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Зазначимо, у березні у Львові стартував Всеукраїнський конкурс на кращу пропозицію щодо облаштування громадського простору перед кінопалацом ім. О. Довженка. Відновлення Культурно-освітнього центру ім. О. Довженка та площі перед ним входить у затверджену у міськраді Стратегію розвитку Сихова. Згідно з нею, на всі ці роботи планують виділити 30 млн грн.

Однак у травні Львівська обласна рада прийняла  рішення про спорудження меморіалу Героїв Небесної Сотні на Сихові у Львові. Меморіал має розміщуватися у сквері біля кінотеатру ім. О. Довженка, відтак депутати звернулись до Львівської міськради про погодження місця спорудження меморіалу на проспекті Червоної Калини.

Тоді ж львів'яни провели акцію протесту з вимогою спорудити на Сихові меморіал Небесної Сотні.

Також у лютому виконавчий комітет Львівської міської ради погодив спорудження памятника-меморіалу героям Небесної сотні на вул. М. Кривоноса.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.