Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

двір

Vgorode.ua

Вівторок, 16 жовтня 2018, 15:39

В Україні збільшили простір для спортивних майданчиків при проектуванні житлових кварталів

двір

Натомість обов'язкове проектування господарських майданчиків для чищення килимів та сушіння білизни було скасоване.

Повідомляє прес-служба міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

З 1 вересня вступили в дію нові державні будівельні норми щодо містобудування, які, зокрема, скасували обов'язкове проектування в житлових кварталах господарських майданчиків для чищення килимів та сушіння білизни. Натомість у 2 рази збільшені питомі розміри площ для відпочинку дорослого населення та у 10 разів – для занять спортом.

"За рахунок цих площ у 2 рази збільшений необхідний розмір майданчиків для відпочинку населення та у 10 разів – для занять спортом. Нові житлові двори мають проектуватися з врахуванням потреб і комфорту населення", – заявив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Так, згідно з новим ДБН, питомі розміри майданчиків для відпочинку дорослого населення збільшились з 0,1 до 0,2 кв м на людину, для занять спортом – з 0,2 до 2 кв м на людину.

При цьому можливість проектувати господарські майданчики за необхідністю залишилась. Майданчики для господарських цілей можуть облаштовуватися на прибудинкових територіях на відстані не більше 100 метрів до найбільш віддаленого входу у будинок за рішенням органів місцевого самоврядування. Розрахунок – 0,1 кв. м на одну особу або 0,25 кв. м на одну квартиру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.