Суд визнав бездіяльність Садового щодо Грибовицького сміттєзвалища протиправною

Понеділок, 22 жовтня 2018, 10:10

Львівський окружний та апеляційний суди визнали бездіяльність виконавчого комітету Львівської міськради та міського голови Львова щодо сміттезвалища поблизу Грибовичів протиправною. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Львівський окружний адміністративний суд та Львівський апеляційний адміністративний суд визнали протиправною бездіяльність виконавчого комітету Львівської міської ради та міського голови Львова, Андрія Садового, щодо Львівського міського полігону для твердих відходів біля с. Великі Грибовичі, - сказано у повідомленні. 

Нагадаємо, прокурататура Львівської області у 2016 році звернулась до Львівського окружного суду у 2016 році з адміністративним позовом, щоб визнати бездіяльність виконавчого комітету протиправною та зобов'язати його провести рекультивацію полігону біля с. Великі Грибовичі, створити новий майданчик для збору відходів Львова та побудуквати на ньому сміттєперероблювальний завод та сортувальний комплекс. 

Нещодавно Львівська облдержадміністрація розподілила 20 млн грн субвенції містам за прийом львівського сміття.

Також, на сесії Львівської міської ради Андрій Садовий заявив, що жодна громада області не виділить ділянку для спорудження сміттєпереробного заводу, відтак його потрібно будувати на території Львова. 

Нагадаємо, внаслідок пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, що почалась 29 травня 2016 року, загинуло троє рятувальників та один еколог ЛКП "Збиранка". За цими фактами було відкрито кримінальне провадження, в рамках якого проведено близько 600 допитів.

 

Мітки: Андрій Садовий, виконком ЛМР, Грибовицьке сміттєзвалище, Львів, Львівський апеляційний адміністративний суд, Львівський окружний адміністративний суд, новини львова