Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Вівторок, 23 жовтня 2018, 17:44

"Батьківщина" вимагає знизити ціну на газ

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина" визнає підвищення ціни на газ на 23,5% економічно необгрунтованим та закликає скликати позачергову сесію Верховної Ради.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

ВО "Батьківщина" закликає скликати позачергову сесію Верховної Ради, де висуне наступні вимоги:

– знизити тарифи на газ до справедливого мінімуму;

– притягнути до відповідальності усіх, хто був причетним до підняття ціни;

– ліквідувати як посередника "Нафтогаз України".

Нагадаємо, що 19 жовтня 2018 року уряд оприлюднив рішення про підвищення ціни на газ для громадян на 23,5% вже з 1 листопада.

Голова Львівської обласної організації "Батьківщина" Михайло Цимбалюк зазначив, що нова ціна економічно не обгрунтована і стане додатковим способом "оподаткувати" українців, щоб повертати відсотки з позичених коштів у Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Уряд встановив таку ціну, "яку вимагав МВФ". Хоча він збрехав про це. В угоді з МВФ ніколи не було питання про підняття ціни на газ. Крім того, деякі експерти, які близькі до чинної влади, кажуть, що ціна зумовлена "світовим підходом", що також неправда. Наприклад, у США, у нашого партнера, в кожному штаті різна ціна. Є 7 категорій такої ціни залежно від виду газу та транспортування" – наголосив Михайло Цимбалюк.

До того ж, за даними "Батьківщини", уряд скоротить пільги та субсидії майже на 16 млрд, що остаточно зажене українців у боргову яму.

"Перед 19 жовтня так звана провладна більшість проголосувала за закон "Про банкрутство фізичної особи". Тобто фізичну особу через борги можуть визнати банкрутом і забрати всю її власність. Чи збіг це, що в минулий четвер влада проголосувала про "банкрутство", а в п'ятницю прийняла постанову про підвищення ціни? До того ж, зменшать субсидію" – зазначає Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.