Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гірник євген

Середа, 13 березня 2024, 17:42

Здати депутатський мандат і не ховатись від мобілізації

гірник євген

Експерти вважають, що першому заступнику голови Львівської облради Євгену Гірнику варто здати депутатський мандат, а не чекати завершення процедури імпічменту. 

12 березня фракція ВО "Батьківщина" Львівської обласної ради заявила про виключення зі своїх лав депутата Євгена Гірника згідно з його заявою про вихід з членів фракції. Про це було повідомлено на пленарному засіданні сесії Львівської обласної ради. 

Нагадаємо, депутат Євген Гірник у грудні 2020 року за рекомендацією та підтримки фракції ВО "Батьківщина" був обраний на посаду першого заступника голови Львівської облради. Однак влітку 2023 року він з власного бажання написав заяву про вихід з фракції. Тоді ж він практично самоусунувся від виконання своїх повноважень як першого заступника, так і депутата.  Спочатку Гірник був вісім місяців на лікарняному.  У січні, вийшовши на один день з лікарняного на роботу, Гірник відразу написав заяву на відпустку, яка становила 60 днів. Але й по закінченню відпустки, він пішов у чергову відпустку терміном 90 днів.

Весь цей час колеги по фракції очікували від нього пояснень. Але цього так і не сталось.  Тому фракція прийняла рішення задовольнити заяву Гірника без очної розмови і роз'яснень.  Фракція також звернулась до обласного партійного керівництва ВО „Батьківщина” з вимогою застосування норми імперативного мандату відносно депутата, адже особиста заява депутата про вихід з фракції є підставою для його відкликання.

Члени фракції ВО "Батьківщина" переконані, що Гірник не має морального права лишатись на посаді першого заступника голови Львівської обласної ради тому, що він отримав цю посаду за її рекомендації та підтримки. 

Експерти зазначають, що в Євгена Гірника є лише один можливий варіант хоч якось зберегти обличчя та перестати бути «іграшкою» в руках інших партій в їхніх політичних ігрищах, а саме: йому варто самостійно скласти депутатські повноваження, не паразитувати на державних коштах, які він отримує як штатний працівник обласної ради,  і не триматись за бронь, що береже його від мобілізації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.