Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Парасюк

Четвер, 1 листопада 2018, 11:35

Росія ввела санкції проти Парасюка і Фаріон

Володимир Парасюк

Загалом Росія ввела санкції проти 16 депутатів, урядовців і бізнесменів з Львівщини.

Про це повідомляє Українська правда.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав документ про введення спеціальних економічних заходів щодо 322 українців і 68 українських компаній.

Зокрема, санкції включають заморожування безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії, а також заборону на переказ коштів за межі Росії.

Зокрема, до списку санкцій потрапили й депутати з Львівщини: Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Дмитро Добродомов (позафракційний), Олег Мусій (позафракційний), Андрій Парубій (позафракційний), Андрій Левус (Народний фронт), Ганна Гопко (позафракційна), Володимир Парасюк (позафракційний), Олег Березюк (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Олена Контратюк (ВО "Батьківщина").

Також у списку осіб, проти яких Росія ввела санкції, є такі уродженці Львівщини: Лілія Гриневич (міністр освіти і науки України), Остап Семерак (міністр екології та природних ресурсів України), Роман Труба (очільник Держбюро розслідувань України), Ірина Фаріон (викладач у НУ "Львівська політехніка і член ВО "Свобода"), Роман Черняк (президент ФК "Ворскла"), Олена Контратюк (ВО "Батьківщина").

Також у переліку українських компаній, на які наклали санкції, опинилося ТзОВ "Європет", що зареєстроване у Львові з 2007 року та займається оптовою торгівлею відходами та брухтом і збиранням безпечних відходів. Власниками фірми є Марта Венгерак та Оксана Сидляр, а керівником – Юрій Іськів. Статутний капітал ТзОВ "Європет" складає 3 000 000 грн.

Зазначимо, раніше президент Росії Володимир Путін підписав указ про спеціальні економічні заходи, які будуть прийняті у відповідь на українські санкції.

Нагадаємо, у березні цього року Національний банк продовжив санкції щодо банків з російським капіталом. А у травні 2017 року президент Петро Порошенко застосував обмежувальні та спеціальні економічні санкції щодо соціальних мереж "Однокласники", "Вконтакте", онлайн-сервісів "Mail.ru" та "Яндекс".

Додамо, у 2015 році проти Ірини Фаріон правоохоронці Росії відкрили кримінальну справу за приниження людської гідності, а минулоріч слідчий комітет Росії наголосив на причетності Володимира Парасюка до нападів на дипломатичні представництва РФ у Києві та Львові протягом 2014-2016 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.