Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

кінотеатр "Львів"

Понеділок, 5 листопада 2018, 13:37

Аренович хоче передати кінотеатр "Львів" Львівському палацу мистецтв

кінотеатр "Львів"

Директор кінотеатру "Львів" Мирослав Аренович втомився бавитися з львівською сінемою.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 5 листопада, на засіданні постійної комісії з питань культури та історико-культурної спадщини депутати розглянули звернення директора КП ЛОР "Кінотеатр "Львів" Мирослава Ареновича про приєднання КП ЛОР "Кінотеатр "Львів" до КЗК КМЦ ЛОР "Львівський палац мистецтв" та виділення коштів для проведення ремонтних робіт кінотеатру.

Члени комісії підтримали дану ініціативу Ареновича та виділили основні напрямки майбутнього розвитку кінотеатру:

– проведення кінопоказів та кінофестивалів;

– відкриття музеї та мистецьких центрів на території закладу.

"Якщо вишукати на ремонт близько 4-5 мільйонів гривень, то святкування Дня Незалежності можна буде провести в кінотеатрі "Львів" – заявив голова постійної комісії Юрій Візняк.

Також депутати планують перенести музей Тараса Шевченка на територію кінотеатру й виділити для цього приміщення в межах 400 м². Окрім цього в планах створити музей кіномистецтва.

Нагадаємо, що у 2016 році відбулися громадські слухання, на яких активісти презентували п'ять проектів із відновлення кінотеатру "Львів". Наразі кінотеатр "Львів" є у занедбаному стані. Жодних коштів із місцевого бюджету заклад не отримує, відтак перебуває на самоутриманні.

Тому ще наприкінці 2015 року Львівська обласна рада оголосила конкурс проектів із відновлення кінотеатру. У лютому минулого року визначили кращим проект директора Палацу мистецтв Юрія Гнатковського на реалізацію якого потрібно було майже 2 мільйони доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.