Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

судова справа

Четвер, 15 листопада 2018, 13:01

Україна може втратити більше 5 мільярдів доларів через суди з олігархами

судова справа

Уряд закликає правоохоронні органи докласти всіх зусиль, щоб не стати інструментом в руках олігархів у боротьбі з державою.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Станом на сьогодні уряд і Міністерство юстиції намагаються захистити інтереси України в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольма (Швеція) в рамках судового процесу, де наближені до одного з олігархів структури, намагаються безпідставно стягнути з держбюджету понад 5,5 млрд доларів.

"Запуск брудної інформаційної кампанії щодо порушення нібито кримінальних справ за фактом можливих зловживань службовим положенням з боку колишнього очільника уряду Арсенія Яценюка та чинного міністра юстиції Павла Петренка в рамках залучення до вищезазначеного судового процесу юридичних радників світового рівня є не чим іншим, як спробою вплинути на вищезгаданий процес, слухання в рамках якого призначені на початок 2019 року. Ці заяви нічим не підтверджені й не відповідають дійсності", – йдеться у повідомленні.

Через це уряд звернувся до правоохоронних органів та до Національного антикорупційного бюро України, щоб не допустити впливу і тиску на державу з боку олігархів.

"Нещодавно у ЗМІ була розповсюджена неправдива інформація щодо можливого зловживання владою та службовим положенням з боку колишнього керівництва уряду та міністерства юстиції у рамках придбання юридичних послуг для представництва держави України за позовами міноритарних акціонерів ПАТ "Укрнафта" в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольма (Швеція).

Раніше за заявою підставних осіб Солом’янський районний суд Києва зобов’язав НАБУ зареєструвати відомості про можливі правопорушення, без зазначення фабули справи та прізвищ вищих посадових осіб. У брудній інформаційній кампанії фігурують прізвища колишнього прем’єр-міністра країни та вищого керівництва Мін’юсту", – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.