Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Меморіал львівських орлят

П'ятниця, 23 листопада 2018, 13:25

Польське товариство закликає залишили Меморіал львівських орлят у спокої

Меморіал львівських орлят

Польське товариство охорони військових могил засудило інцидент на цвинтарі орлят, який влаштували три польські студенти.

Про це повідомляє Польське радіо.

Як заявив голова Польського товариства охорони військових могил у Львові Януш Баліцький, польський цвинтар є місцем молитви і його не потрібно використовувати для політичних цілей, влаштовуючи різні інциденти.

"Ми є для того, аби доглядати за цим місцем і ми з обуренням стверджуємо, що іноді воно стає місцем політичних демонстрацій, що неприпустимо. Це обурює нас, оскільки ми розвиваємо взаємини із українським суспільством, багато у чому нам вдається домовитися, а така витівка молодих людей, які не зовсім розумію те, що роблять, дуже шкодить цьому", – наголосив Януш Баліцький.

Нагадаємо, вчора охоронці Личаківського кладовища затрималимали трьох польських студентів, які намагались запалити фаєри на цвинтарі Орлят, а 4 листопада польські фанати футбольного клубу "Шльонськ" із Вроцлава влаштували перформанс із нагоди 100-річчя боротьби поляків проти ЗУНР на цвинтарі Орлят у Львові.

У зв'язку з цим голова Львівської ОДА Олег Синютка доручив поліції і воєнній прокуратурі зайнятися розслідуванням цієї ситуації та більше не допускати подібного у Львівській області, а голова Львівської облради Олександр Ганущин звернувся до правоохоронних органів з закликом знайти "хуліганів".

Додамо, що 9 листопада Анджей Дуда звернувся до Петра Порошенка з проханням втрутитися у справу з розміщенням скульптур левів на Цвинтарі орлят, однак в уряді України вважають, що з цим має розібратися Львівська міськрада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.