Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Меморіал львівських орлят

Понеділок, 10 грудня 2018, 10:00

4 осіб намагалися пошкодити скульптури левів на Цвинтарі орлят

Меморіал львівських орлят

Львівська поліція затримали 4 вандалів, які намагалися пошкодити скульптури левів, що знаходяться на Цвинтарі орлят.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У суботу, 8 грудня, близько 14.50 год охорона Личаківського цвинтаря на камерах відеоспостереження зафіксувала невідомих, які намагались пошкодити конструкції біля левів, що на Меморіалі львівських орлят.

Як заявив керівник Личаківського цвинтаря Михайло Нагай, наразі цих 4 осіб затримано, на місці працює поліція.

«Ці чотири молоді особи затримані, з ними працює поліція. Пошкодження на конструкціях не значні, виламано кусок площею приблизно 35 см», – повідомив Михайло Нагай.

Нагадаємо, вночі 5 грудня невідомі намагалися розбити конструкції, в яких знаходяться скульптури левів на Меморіалі львівських орлят, а 22 листопада охоронці Личаківського кладовища затрималимали трьох польських студентів, які намагались запалити фаєри на цвинтарі Орлят. Поляків затримали і зобов'язали сплатити штраф сумою 8 500 гривень кожному.

Також 4 листопада польські фанати футбольного клубу "Шльонськ" із Вроцлава влаштували перформанс із нагоди 100-річчя боротьби поляків проти ЗУНР на цвинтарі Орлят у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.