Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка дерев

Вівторок, 11 грудня 2018, 12:00

На Турківщині судили чоловіків, які незаконно вирубували дерева заповідного фонду

вирубка дерев

Двох порушників "амністували" – третьому виписали штраф.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області. 

Упродовж 2018 року три мешканці Турківського району за допомогою власних бензопил незаконно вирубували дерева на території лісових угідь ДП "Боринське лісове господарство" та Турківського ДЛП ЛГП "Галсільліс".

Чоловіки порушили ч.1 ст.246 (незаконна порубка дерев на території природно-заповідного фонду) Кримінального кодексу України та завдали збитків державі на 15 тис грн. 

Під час досудового розслідування підозрювані з прокурором підписали угоду про визнання винуватості (з узгодженою мірою покарання).

Відтак, до двох порушників застосують Закон України "Про амністію",  а третьому випишуть штраф. 

Нагадаємо, за вирубку майже 30 дерев у "Галсільлісі" мешканцю Львівщини загрожувало 3 роки ув'язнення.

Зазначимо, у липні уряд ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу. Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності притягнули близько 60 посадовців.

Також, нещодавно львівські депутати розробили рішення про заборону вирубки лісів у Старосамбірському районі на території майбутнього парку "Королівські Бескиди".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.