Керівник підрозділу Держаудитслужби Львівщини вимагав 30 тисяч хабара

Середа, 16 січня 2019, 09:40

Чиновник організував схему отримання хабарів від керівників підприємств за ігнорування фінансових порушень під час проведення аудиту.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці викрили керівника одного із структурних підрозділів Західного офісу Держаудитслужби на систематичному одержанні хабара.

Як встановили у поліції, чиновник організував схему системного вимагання та одержання від працівників бюджетних установ західних областей хабарів за сприяння у невідображенні виявлених фінансових порушень під час проведення аудиту.

Чиновника викрили під час одержання чергового хабара у 30 тис грн  від головного бухгалтера однієї з культурних закладів Львова, а загалом він отримав хабарів на 90 тис грн.

Наразі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше керівника одного із районних відділів ДСНС Львівщини затримали на хабарництві.

Мітки: Держаудитслужба, Національна поліція у Львівській області, новини львова, хабар