Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

епідемія кору

Четвер, 17 січня 2019, 13:02

З початку року на Львівщині через кір померла львів'янка

епідемія кору

З 3 до 9 січня у області зареєстрували 512 випадків захворювання на кір, а одна людина померла.

Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За тиждень у області на кір захворіли 350 дітей віком до 17 років, що становить 68,4% з усієї кількості хворих, та 162 дорослих (31,6%), а одна жінка у Львові померла від ускладнень через кір.

Порівняно з попереднім тижнем, кількість хворих зменшилася на кір 10 осіб (попереднього тижня захворіли 635 осіб).

Найбільше випадків захворювання медики зареєстрували у віковій групі 5-9 років, а 80,3% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Загалом було госпіталізовано з діагнозом "кір" в інфекційні стаціонари області 338 осіб, у тому числі 221 дитина віком до 17 років. З початку року захворіли на кір 930 осіб: 639 дітей і 291 дорослий.

За останній тиждень у області зареєстрували 9 спалахів кору у школах, 2 у ліцеях і 1 у ВПУ: Львів – 6 випадків, Пустомитівський район – 2 випадки, Пустомити, Городок, Дрогобич, Новий Розділ – по 1 випадку. Серед захворілих дітей не щепленими є 38 осіб.

Найбільше хворіють на кір у Львові, Дрогобичі, Червонограді, Пустомитівському, Яворівському, Перемишлянському, Дрогобицькому, Стрийському районах.

Нагадаємо, з 28 грудня 2018 року до 11 січня на кір захворіли 5 059 мешканців Львівської області. У 2018 році від ускладнень кору померло 16 людей: 12 дітей і 4 дорослих.

Також цього року Міністерство охорони здоров'я запускає в Львівській області пілотний проект щодо подолання спалаху кору – невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання. Станом на сьогодні у області є 52 тисячі доз вакцини виробництва Бельгії і Сполучених Штатів Америки.

Зауважимо, із 15 січня 2018 року, відколи на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору, кабінети щеплень у Львові працюють в усіх поліклініках і щосуботи. 

Все, що потрібно знати, аби вберегтися від кору, можна дізнатися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.