Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Четвер, 17 січня 2019, 15:25

Самопоміч впарює мальовничому Закарпаттю анонімного Садового

Андрій Садовий

Агітаційні матеріали Андрія Садового на Закарпатті надрукували без вихідних даних.

Про це повідомила прес-служба Громадянської мережі ОПОРА.

14 січня  у Тячівському  районі спостерігач ОПОРИ зафіксував білборд "Андрій Садовий, НАСТУП, 2019" без вихідних даних. Борд знаходиться обабіч траси на відрізку дороги із Тячева до селища Буштино. 11 січня три такі ж білборди зафіксували в Ужгороді.

На жодному з них немає інформації про установу, що здійснила друк, даних про тираж та про осіб, відповідальних за випуск, як того вимагає ч. 3  ст. 59 Закону України "Про вибори Президента України".

Відповідно до закону, друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск та замовника відповідних матеріалів.

"За нашими спостереженнями, білборди з іменем Андрія Садового з'явилися в області задовго до його офіційної реєстрації кандидатом у Президенти. Однак білборди з іменем потенційного кандидата у Президенти це одне. А от коли кандидат уже офіційно зареєстрований, починають діяти інші правила. Друковані матеріали повинні містити вихідні дані. В іншому випадку мова йде про ймовірне порушення вимог Закону" – заявив координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області Ярослав Гулан.

Крім цього, 15 січня, спостерігачі ОПОРИ зафіксували у наметі з іменем Андрія Садового роздачу агітаційних листівок кандидата у Президенти Андрія Садового також без вихідних даних.

Голова Хустського міського осередку "Об'єднання "Самопоміч" Ігор Маді зазначив, що листівки надійшли у Хуст з центрального офісу партії, і він не знав, чи є на них вихідні дані, тому за коментарем стосовно цього порадив звертатися саме туди.

Нагадаємо, 7 січня Центральна виборча комісія на своєму засіданні зареєструвала Андрія Садового як кандидата у президенти України. "Самопоміч" офіційно висунула його своїм кандидатом на президентських виборах 3 січня цього року.

Нещодавно Садовий заявив, що за ним стежать спецслужби.

Додамо, штаб Андрія Садового на виборах президента-2019 очолив Андрій Шевців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.