Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кір на Львівщині

Понеділок, 21 січня 2019, 16:15

Батькам львівських школярів розкажуть про вакцинацію від кору

кір на Львівщині

У львівських школах мають сформувати реєстри невакцинованих дітей.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У всіх школах Львівської області відбудуться батьківські збори під час яких з батьками обговорять вакцинацію школярів від кору.

"Батьки мусять знати про можливості щеплення своїх дітей. Ті ресурси, які держава зараз дає мешканцям області для вакцинації школярів, мають бути використані для підвищення здоров'я людей" – заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Відповідні збори батьків відбуватимуться у школах області протягом цього тижня. Окрім того, у школах мають сформувати реєстри невакцинованих дітей аби розпланувати роботу відповідальних за кожен навчальний заклад медиків.

Станом на сьогодні у Львівській області є 52 тисячі доз вакцини виробництва Бельгії і Сполучених Штатів Америки. 

Нагадаємо, з 28 грудня 2018 року до 11 січня на кір захворіли 5 059 мешканців Львівської області. У 2018 році від ускладнень кору померло 16 людей: 12 дітей і 4 дорослих.

Також цього року Міністерство охорони здоров'я запускає в Львівській області пілотний проект щодо подолання спалаху кору – невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання. Станом на сьогодні у області є 52 тисячі доз вакцини виробництва Бельгії і Сполучених Штатів Америки.

Зауважимо, із 15 січня 2018 року, відколи на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору, кабінети щеплень у Львові працюють в усіх поліклініках і щосуботи. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.