Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Степан Пакіж

Вівторок, 22 січня 2019, 11:50

Піддані Пакіжа пікетували прокуратуру по-простому

Степан Пакіж

Члени профспілки "Львівтеплоенерго" провели демонстрацію на захист Пакіжа.

Про це повідомила прес-служба Прокуратури Львівської області.

Учора, 21 січня, перед адміністративним будинком прокуратури Львівської області представники профспілкової організації ЛМКП "Львівтеплоенерго" провели мирне зібрання щодо захисту прав та інтересів ЛМКП "Львівтеплоенерго" та його колишнього директора Степана Пакіжа.

Нагадаємо, що Львівська місцева прокуратура №2 ще у листопаді 2017 року задокументувала факт службової недбалості щодо Степана Пакіжа, тоді ще керівника ЛМКП "Львівтеплоенерго".

Як встановили у прокуратурі, він уклав договір, відповідно до якого, підприємство зобов'язувалось виконати розробку техніко-економічного обґрунтування з будівництва сміттєпереробного комплексу, проте воно не відповідало будівельним вимогам та умовам договору, а бюджет Львова втратив майже півмільйона гривень.

Відтак, 14 грудня прокурор Львівської області Юрій Квятківський повідомив Пакіжу, депутату Львівської обласної ради, про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Йому загрожує до 5 років в'язниці, трирічне позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також штраф до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зазначимо, Степан Пакіж з грудня 2010 року і до жовтня цього року був директором ЛМКП "Львівтеплоенерго", а до цього працював на ВАТ "Жидачівському целюлозно-паперовому комбінаті". У 2015 році на місцевих виборах він став депутатом Львіської обласної ради від "Об'єднання "Самопоміч".

У жовтні правоохоронці завершили  досудове розслідування щодо директора ЛМКП "Львівтеплоенерго" Степана Пакіжа та передали справу до суду. Його ще на початку червня цього року запідозрили у вчинені службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

У 2016 році директор "Львівтеплоенерго" Степан Пакіж приховав у своїй декларації про доходи квартиру дружини і один з пунктів доходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.