Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Середа, 23 січня 2019, 10:00

У Львові планують підняти ціни на проїзд та безкоштовно перевозити пенсіонерів

львівські маршрутки

Львівська міськрада готує рішення щодо безкоштовного проїзду пенсіонерів за віком та осіб з інвалідністю 3-ї групи, а також підвищить ціни на проїзд.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства міськради Сергій Бабак, Львівська міська рада досягла домовленостей з перевізниками автобусних маршрутів загального користування та готує рішення щодо безкоштовного проїзду пенсіонерів за віком та осіб з інвалідністю 3-ї групи у всьому громадському транспорті Львова, а також – коригування вартості проїзду.

"Нам вдалося досягти домовленостей з приватними перевізниками. Вони погоджуються надавати послуги з безкоштовного перевезення пенсіонерів за віком та осіб з інвалідністю 3-ї групи", – наголосив Сергій Бабак.

Він додав, що також готується рішення щодо коригування вартості проїзду в автобусному транспорті Львова.

Приватні перевізники припинили безкоштовне перевезення пенсіонерів за віком та інвалідів 3 групи з 20 січня 2018 року. Пільговий проїзд залишався лише у комунального перевізника АТП № 1.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року львівські перевізники заявили, що вимагають негайно підняти вартість проїду у маршрутках до 6,5 грн, а після обговорень встановити тариф за проїзд у 9 грн. А наприкінці листопада того ж року міськрада заявила, що готова збільшити тариф на проїзд у громадському транспорті Львова лише за умови безкоштовного перевезення пенсіонерів.

Приватні перевізники погодилися на це рішення, за умови встановленні вартості проїзду у Львові у межах 7-8 грн.

Вартість проїзду у міських маршрутках востаннє піднімали у грудні 2017 року. Тоді ціна за проїзд зросла з 4 грн до 5 грн. А з 16 квітня підняли до 5 гривень ціну за проїзд у трамваях і тролейбусах міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.