Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Середа, 23 січня 2019, 11:42

У Львові з лютого піднімуть вартість проїзду у транспорті

львівські маршрутки

З лютого за користування транспортом львів'янам доведеться платити 7 гривень.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

За словами заступника міського голови з питань ЖКГ Львівської міськради Сергія Бабака, на наступне засідання виконавчого комітету у п’ятницю, 25 січня, винесуть два рішення: щодо безкоштовного проїзду пенсіонерів у автотранспорті приватних перевізників, а також коригування тарифу і його зростання до 7 грн.

"Ми знайшли спільну мову з перевізниками, і вони, розуміючи матеріальне становище пенсіонерів, відновлюють безкоштовне перевезення пенсіонерів та інвалідів 3-ї категорії", – заявив Сергій Бабак

Він додав, що після погодження виконкому ці рішення вступлять у дію з 1-2 лютого. Також він нагадав, що економічно обґрунтованим є тариф у розмірі 8,2 грн. Однак з перевізниками досягнули домовленості на рівні 7 грн.

Також Сергій Бабак запевнив, що у найближчі місяці не варто очікувати на зростання ціни проїзду у електротранспорті.

Окрім того, цього річ міськрада закупили 151 одиницю техніки. Цього року планують закупити ще 100 автобусів 10 трамваїв і 50 тролейбусів.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року львівські перевізники заявили, що вимагають негайно підняти вартість проїду у маршрутках до 6,5 грн, а після обговорень встановити тариф за проїзд у 9 грн. А наприкінці листопада того ж року міськрада заявила, що готова збільшити тариф на проїзд у громадському транспорті Львова лише за умови безкоштовного перевезення пенсіонерів.

Приватні перевізники погодилися на це рішення, за умови встановленні вартості проїзду у Львові у межах 7-8 грн.

Вартість проїзду у міських маршрутках востаннє піднімали у грудні 2017 року. Тоді ціна за проїзд зросла з 4 грн до 5 грн. А з 16 квітня підняли до 5 гривень ціну за проїзд у трамваях і тролейбусах міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.