Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

електротранспорт Львова

П'ятниця, 25 січня 2019, 13:36

У Львові запровадили добові квитки у електротранспорті

електротранспорт Львова

Такі квитки даватимуть львів'янам та гостям міста можливість багаторазової пересадки. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 25 січня, на виконавчому комітеті Львівської міської ради прийняли рішення про запровадження системи безготівкового розрахунку в електротранспорті Львова.

Зокрема, виконком погодив нові види електронних абонементів у міських трамваях та тролейбусах. Відтак пасажири електротранспорту зможуть купити електронний абонемент на 1,5 години за 5,50 грн або на добу за 15 грн. Ці абонементи передбачають можливість пересадки. Також з’явиться можливість придбати тримісячний електронний абонемент за 420 грн.

Для купівлі нових квитків пасажирами буде доступно два способи: за допомогою СМС та додатку EasyPay.

У трамваях та тролейбусах розмістять стікери з спеціальними кодами, які необхідно буде відправити на короткий номер. Таких кодів буде чотири: для загального, пільгового, півторагодинного та добового квитків. Вартість смс дорівнюватиме вартості квитка. У відповідь на смс пасажир отримає унікальний код, який і буде вважатися квитком. Він почне діяти з моменту його отримання певний час, який буде одразу зазначений у СМС.

Інший спосіб оплати стосуватиметься системи прийому платежів EasyPay. Для того щоб скористатися цим методом оплати проїзду, необхідно завантажити додаток EasyPay та увімкнути Bluetoth на смартфоні. У кожному трамваї та тролейбусі буде Bluetooth-передавач, з яким необхідно буде з’єднатись через додаток.

Нагадаємо, до 2020 року Львівська міська рада планує збільшити кількість одиниць громадського транспорту, запровадити електронний квиток, оптимізувати маршрути та збудувати підземні паркінги у центрі міста. 

Зазначимо, Європейський банк реконструкції та розвитку 16 листопада опублікував тендер ЛКП "Львівавтодор" на впровадження у місті електронного квитка для оплати проїзду у громадському транспорті. 

Вровадження електронного квитка може зайняти 12-18 місяців. Раніше ініціативу обіцяли втілити в життя до кінця 2019 року. 

Обидві системи безготівкової оплати проїзду почнуть діяти у електротранспорті Львова з початку лютого. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.