Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Микола Іщук

Субота, 9 лютого 2019, 14:53

Іщук закликав медиків долучитись до виводу з кризи медичної галузі Львівщині

Микола Іщук

Голова ЛТО Радикальної партії Ляшка Микола Іщук ініціював дискусію щодо наслідків так званої "медичної реформи Уляни Супрун" у Львівській області.

"Я ініціюю дискусію на Львівщині щодо "медичної реформи" та доцільності перебування іноземки та непрофесіонала на посаді в.о. міністра охорони здоров'я. Результати її діяльності наша команда бачить, відвідуючи міста і райони Львівщини: закриття лікарень, недоступні для простих людей дорогі ліки, неможливість зробити операцію державним коштом, епідемія кору, яка забрала десятки життів, а Міністерство охорони здоров'я не звератє на це уваги" – заявив він у відеозверненні.

Микола Іщук запевнив, що ляшківці Львівщини не будуть закривати очі на всі ці факти, адже поділяють обурення українців, для яких медична допомога стала недоступною.

"Важливо не плутати поняття "медична послуга" і "медична допомога". Медична послуга – це те, що пропонує Уляна Супрун, але не говорить, де взяти гроші, щоб оплатити цю медичну послугу. Зарплати українців недостатньо для того, аби оплатити абсолютну більшість найнеобхідніших дорогих медичних послуг. Це неприпустимо, адже 59 і 49 статті Конституції гарантують всім громадянам нашої держави отримання медичної допомоги. Медична допомога – це та безкоштовна для людей послуга, бо вона профінансована державою, яка має входити в пакет надання медичної допомоги" – роз'яснив він.

Микола Іщук наголосив, що його ініціатива є відповіддю на багаточлені запитання,які задають активістам РПЛ під час зустрічей з медиками. Вона повинна слугувати пошуку законодавчих ініціатив, виробленими фахівцями, які дозволить стан медицини на Львівщині покращився реально.

Нагадаємо, 5 лютого Суд за позовом команди Олега Ляшка заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки глави МОЗ до розгляду справи по суті. Олег Ляшко вимагає негайно звільнити Супрун з посади в.о. міністра охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.