Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

е-квиток

Середа, 13 лютого 2019, 14:22

Міськрада планує впровадити е-квиток у всьому громадському транспорті Львова до травня 2020 року

е-квиток

Проект буде фінансуватися за кредитні кошти ЄБРР.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У Львові триває процес впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті. Вчора, 12 лютого, відбулося розкриття пропозицій від учасників тендеру на розробку, постачання, встановлення та обслуговування електронних квитків. Зокрема, 6 компаній та консорціумів подали свої технічні пропозиції.

"Вчора відбулося відкриття технічної частини тендеру з впровадження е-квитка. Участь у тендері взяло 29 компаній з 17 країн світу. Проект буде фінансуватися за кредитні кошти ЄБРР. Зокрема, 6 компаній подали свої технічні пропозиції. Далі буде фінальна частина – отримання фінансових пропозицій. Тому очікуємо кінця травня визначити компанію переможця, яка буде реалізовувати проект у нашому місті й вже цього року, влітку, розпочати монтаж валідаторів" – заявив заступник директора департаменту житлового господарства Андрій Білий. 

За його словами, свої заявки на конкурс подали такі компанії: Ridango з Естонії, яка вже впроваджувала таку систему в Швеції та своїй столиці, а зараз їх обладнання вже працює в Києві; Mikroelektronika з Чехії, яка є потужним виробником обладнання такого типу й займає перше місце в Східній Європі; дві турецьких компанії, одна з яких реалізувала проекти по оплаті проїзду в Белграді, Канзасі, Катарі та Анталії; BBC Banking Technologies зі Швейцарії.

Із введенням електронного квитка у Львові змінять механізм відносин між пасажиром, громадським транспортом і перевізниками. За новою технологією оператор е-квитка збиратиме кошти, і потім буде оплачувати кожному перевізнику за транспортну робут.

Стосовно дедлайнів то введення електронного квитка у всьому громадському транспорті міста планують до травня 2020-го року.

Нагадаємо, до 2020 року Львівська міська рада планує збільшити кількість одиниць громадського транспорту, запровадити електронний квиток, оптимізувати маршрути та збудувати підземні паркінги у центрі міста. 

Зазначимо, Європейський банк реконструкції та розвитку 16 листопада опублікував тендер ЛКП "Львівавтодор" на впровадження у місті електронного квитка для оплати проїзду у громадському транспорті. 

Вровадження електронного квитка може зайняти 12-18 місяців. Раніше ініціативу обіцяли втілити в життя до кінця 2019 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.