Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

торфовище у Білогорщі

П'ятниця, 15 лютого 2019, 16:01

Міськрада виділила більше 50 га для створення заповідника "Тофовище Білогорща"

торфовище у Білогорщі

Львівські депутати проголосували за створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Торфовище Білогорща" на площі 58 га.

Вчора на сесії депутати Львівської міської ради проголосували за створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Торфовище Білогорща".

Йдеться про створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Тофовище Білогорща" на площі 58,8 га, яка належить до Львівської міської ради, для збереження унікальних торфово-болотних комплексів.

Нагадаємо, у березні 2017 році міськрада підтримала петицію про створення цього заказника на площі 119,6 га, яка мала включати землі трьох територіальних громад: Рясна-Руської сільської ради – 19,6 га, Зимноводнівської сільської ради – 38,4 га, Львівської міської ради – 61,6 га. 

Ще у грудні 2016 року Мінекології схвалило створення ландшафтного заказника "Торфовище Білогорща" на Львівщині.

Раніше мешканці Левандівки надіслали клопотання до міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака про створення цього заказника для збереження унікальних торфово-болотних комплексів з високим біотичним різноманіттям.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.