Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

Середа, 27 лютого 2019, 10:31

Томос та автокефалію вивчатимуть в старших класах

школа у Львові

Надання томосу і створення ПЦУ введуть в шкільну програму з нового навчального року.

Крім того, через два роки тема української церкви потрапить в тести ЗНО, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Вже з наступного навчального року старшокласники вивчатимуть затвердження томосу та утворення Православної церкви України під час уроків історії України.

Про це йдеться в листі Міносвіти, де містяться інформаційні матеріали для вчителів щодо висвітлення цього питання для старшокласників, який був надісланий на школи, управління освіти та ІППО.

Як зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, з нового навчального року тема автокефальної церкви з’явиться в підручниках з історії, так як в 2019 році запланували друк нових книг для 11-х класів.

«Ми друкуємо підручники кожні 5 років. Цього разу історичні зміни зійшлися в часі безпосередньо з друком для відповідного класу, тому інформація буде внесена оперативно», – заявила Гриневич.

Крім того, Міносвіти також планує ввести тему томосу і в основну програму ЗНО з історії України, проте абітурієнти складатимуть тести за нею лише в 2021. Бо за словами Міністра Гриневич, останні зміни в програму ЗНО вносять не пізніше ніж за два роки до початку тестувань.

Нагадаємо, 5 лютого в Україні розпочалася реєстрація на основну сесію ЗНО, яка триватиме 25 березня. В цьому році абітурієнт може здавати тестування не більше як з 4 предметів, 2 з яких є обов’язковими.

А 14 січня стало відомо, що Львівщина є серед лідерів за кількістю зареєстрованих студентів на пробне ЗНО.

Додамо, 5 січня Вселенський Патріарх Варфоломій підписав Томос для Православної Церкви в Україні. А 15 грудня 2018 року Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.