Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

візи

ogo.ua

Середа, 6 березня 2019, 13:22

Кабмін скасував обов’язкове оформлення довгострокових віз за межами країни

візи

Уряд скасував максимальну надбавку на медобладнання, книгу відгуків і пропозицій та обов’язкове оформлення довгострокових віз за межами країни

Про це повідомляє Урядовий портал.

Сьогодні Уряд України провів 8 дерегуляційний Кабмін, присвячений питанням покращення бізнес-клімату в Україні. В рамках цього засідання ухвалили рішення про скасування обмеження на максимальну цінову надбавку у 10% на медичне обладнання, скасування книги відгуків і пропозицій, спрощення процедури отримання довгострокових віз іноземними громадянами.

Окрім того, уряд скасував обмеження на максимальну надбавку на ціну медичних виробів (включаючи обладнання), які купуються за кошти державного бюджету. Раніше вона не повинна була перевищувати 10% від закупівельної ціни.

"МОЗ дослідило питання механізму державного цінового регулювання медичних виробів у країнах-членах ЄС та інших і не виявило жодних інструментів державного цінового регулювання на медичні вироби, які закуповуються за бюджетні кошти.

Скасування цієї норми дозволить запровадити ринкові механізми ціноутворення на медичне обладнання та усуне дефіцит якісного медобладнання на ринку", – заявив Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. 

Крім цього, Уряд за ініціативою Мінекономрозвитку, скасував норму обов’язкового ведення книги відгуків і пропозицій, що дозволить зменшити фінансові витрати усіх підприємств на 125 млн гривень на рік.

В рамках засідання Уряд також ухвалив рішення щодо спрощення процедури отримання довгострокових віз для іноземних громадян для працевлаштування на території України. Відтепер для оформлення віз громадяни іноземних країн зможуть подавати свої документи до Департаменту консульської служби МЗС, не виїжджаючи за межі України.

Очікується, що це рішення збільшить привабливість України для висококваліфікованих працівників (зокрема, і для незалежних членів наглядових рад державних компаній).

Серед ухвалених дерегуляційних рішень Уряду є також проект закону щодо вдосконалення ліцензування господарської діяльності, задля усунення бюрократичних перепон та зменшення контактів бізнесу з державними органами.

У цілому ухвалення цього законопроекту Верховною Радою дасть змогу зменшити витрати українського бізнесу орієнтовно на 960 млн грн на рік.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.