Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

епідемія кору

Вівторок, 12 березня 2019, 14:52

На Львівщині продовжує зменшуватися кількість хворих на кір

епідемія кору

З 28 лютого до6 березня у області зареєстрували 218 випадків захворювання на кір. 

Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Минулого тижня у області зареєстрували 218 випадків кору, з них захворіли 166 дітей віком до 17 років (76,1%) та 52 дорослих (23,8%). За попередній тиждень на кір у області захворіло 280 осіб.

Найбільше випадків захворювання зареєстрували у віковій групі 5-9 років, а 71,1% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Всього госпіталізували з діагнозом кір в інфекційні стаціонари області 147 осіб (52,5%), у тому числі 90 дітей віком до 17 років.

З початку року захворіла на кір 4 201 особа: 2 824 дітей та 1 377 дорослих.

За останній тиждень зареєстровано 5 спалахів кору у школах, дитячому садочку і гімназії: Львів – 2 випадки, Стрийський, Дрогобицький, Жидачівський райони – по 1 випадку. 

Найвищі показники захворюваності на кір зафіксували у Львові, Дрогобичі, Червонограді, Пустомитівському, Яворівському, Стрийському, Дрогобицькому, Городоцькому районах. 

Нагадаємо, 18 лютого у області стартувала масова вакцинація дітей від кору – загалом планують вакцинувати близько 50 тисяч дітей.

Зауважимо, із 15 січня 2018 року, відколи на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору, кабінети щеплень у Львові працюють в усіх поліклініках і щосуботи. 

Все, що потрібно знати, аби вберегтися від кору, можна дізнатися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.