Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 25 березня 2019, 13:35

Садовий витратив 37 мільйонів гривень на свою виборчу кампанію

Андрій Садовий

З цих коштів 10 млн грн надійшло від партії "Самопоміч" та понад 200 тис грн особисто від Андрія Садового.

Згідно з оприлюдненим фінансовим звітом на сайті Центральної виборчої комісії, розмір виборчого фонду екс-кандидата у президенти України та чинного мера Львова Андрія Садового склав понад 37 млн грн.

Сам Садовий вклав у виборчу кампанію лише 200 800 грн. Ще понад 10 млн грн надійшло у фонд від партії "Самопоміч".

Левову частку фінансування  фонду склали добровільні внески від фізичних та юридичних осіб, тобто понад 28 млн та майже 4 млн грн відповідно.

Серед юридичних осіб найбільші суми коштів на президентську кампанію Андрія Садового надали львівські підприємства: орендарське ПрАТ "Промбудприлад", будівельне ТзОВ "Хосаро", орендарське ТОВ "БЦ" "Український капітал" та торгівельне ТзОВ "Балтік Фінанс Груп". Розмір внеску від кожної вказаної компанії складає від 2,6 до 3,3 млн грн.

Також, згідно з наданою документацією, Садовий повернув майже 6 млн грн добровільних внесків, відповідно до ч.6 ст.43 Закону України "Про вибори президента в Украні".

Нагадаємо, 5 березня Андрій Садовий відкликав свою кандидатуру з президентських виборів на підтримку іншого кандидата в президенти України, Анатолія Гриценка, з яким чинний мер Львова уклав політичний союз та підписав угоду про чесність.

Крім цього, Садовий заявив, що його політична сила буде брати участь у парламентських та місцевих виборах, а він не буде більше балотуватися у міські голови Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.