Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Середа, 27 березня 2019, 16:39

Гройсман остаточно повісив львівське сміття на Садового та Синютку

львівське сміття

Уряд передав місцевій владі право керувати вивезенням сміття.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Повноваження щодо поводження з побутовими відходами остаточно закріпили за місцевою владою.

Зокрема, органи місцевого самоврядуванні відповідальні за формування тарифів для населення на вивезення, переробку і захоронення побутових відходів, розроблення схем санітарної очистки, відведення земельних ділянок для будівництва заводів з переробки та рекультивації старих полігонів тощо. 

"Ми врегулювали механізм надання населенню послуг з поводження з побутовими відходами відповідно до європейських практик. Новий порядок передбачає обрання через конкурс виконавця послуг, а також покладає відповідальність на органи місцевого самоврядування формувати прозорі тарифи на всі види операцій у цій сфері. Такий підхід абсолютно відповідає реформі децентралізації" – зазначив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, такі нововведення стимулюватимуть впровадження сучасних методів та технологій, що сприятиме також поліпшенню екологічного стану довкілля.

Крім того, Геннадій Зубко нагадав, що органи місцевої влади мають якнайшвидше підготувати Регіональні плани управління відходами, що передбачено Нацпланом управління відходами до 2030 року.

Нагадаємо, у червні 2018 Андрій Садовий передав Олегу Синютці контроль над вивозом львівського сміття. Однак з 1 квітня 2019 року Львівська ОДА планує передати повноваження з вивезення сміття Львівській міськраді, – це рішення мають ще затвердити на сесії Львівської облради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.