Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліклініка №6 у Львові

Вівторок, 2 квітня 2019, 13:38

Лікарні більше не отримуватимуть гроші на пацієнтів, які не обрали сімейного лікаря

поліклініка №6 у Львові

З квітня медичним закладам не відшкодовуватимуть витрати на пацієнтів, які не підписали декларації з лікарями.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З 1 квітня цього року Національна служба здоров’я України планує припинити фінансування закладам первинної медичної допомоги за тих пацієнтів, які досі не обрали сімейного лікаря і не підписали з ним декларацію.

Як пояснив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, до 1 квітня держава оплачувала медичні послуги для всіх пацієнтів: для тих, які підписали декларації з сімейними лікарями, і для тих, які не підписали декларацій. Для останніх за кожного пацієнта медичному закладу платили 120 грн в рік.

Однак з 1 квітня, в рамках реформи, планується припинити оплату медичних послуг тим пацієнтам, які не підписали з лікарем декларацію.

За його словами, лікаря можна обрати в будь-якому медичному закладі, незалежно від місця свого проживання чи реєстрації, однак цей заклад має бути підключеним до системи "електронний здоров’я".

Загалом у Львові декларацію з лікарем підписали 595 тисяч мешканців, що становить це 78,5% від офіційного населення міста.

Нагадаємо, з березня в Україні запрацював реєстр сімейних лікарів. Також цьогоріч МОЗ впроваджує процедуру електронного медичного запису. Перехід на електронні картки буде проходити в 3 етапи. Крім цього, відповідно до медичної реформи, з цього року в Україні змінять систему "швидкої допомоги". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.