Власник квартири в історичній будівлі на Левицького судитиметься з Москаленком

Вівторок, 9 квітня 2019, 15:50

Підприємець, який самочинно вибив дверний отвір замість вікна, подав позов на Москаленка через те, що його зобов'язують відновити фасад будинку.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні вранці районна адміністрація в присутності розпочала закладати вибитий дверний вхід на місці вікна в історичній будівлі.

За словами Андрія Москаленка, на місце приїхав власник і викликав поліцію, тому роботи зупинили.

"Коли я теж вже був на місці, щоб зрозуміти чи є якийсь документ, який не дає нам змоги закласти вибитий вхід - власник квартири показав «свіжий документ» з БТІ" – написав Андрій Москаленко.

Документ, виданий від 2 квітня 2019 року, тобто після того як перший раз зупинили вибиття.

"На місці я зателефонував до Керівника БТІ - щоб зрозуміти «суть документу». Пані керівник пояснила, що цей документ лише засвідчує що станом на 2 квітня тут дійсно вибитий вхід. Жодної історичної довідки що там вхід - не має" – додав Андрій Москаленко.

Працівникам все ж вдалось довести закладання входу до певного рівня. Після чого представники міськради у присутності правоохооронних органів домовилися з власником про те, що у четвер на засіданні адмін комісії о 12:00 год буде розглянуто всі документи.

Крім цього, на засіданні вирішать яким чином далі буде закрито вхід.

Андрій Москаленко заявив, що власник приміщень у будинку на вул. К. Левицького, 10 подав позов до суду на нього і на керівника управління охорони історичного середовища щодо цієї ситуації.

Нагадаємо, у будинку на вул. К. Левицького, 10 власник приміщень самочинно пробив дверний отвір замість вікна. Поліція зупинила будівельні роботи, а власник погодився відновити вікно на місці пробитого дверного отвору.

Натомість, зруйнований орендарями фасад будинку на вулиці Левицького мали відновити за кошти міста, а на власника приміщень і орендаря наклали максимальний розмір штрафу – 1700 грн.

Мітки: Андрій Москаленко, історична частина Львова, новини львова, фасади будинків, фото