Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

П'ятниця, 19 квітня 2019, 14:15

Садовий хоче подержати за горло забудовника на Тернопільській

Андрій Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив розслідувати незаконну забудову на вул. Тернопільській.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на виконкомі Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий прийняв рішення про службове розслідування для з'ясування низки незаконних забудов на вул. Тернопільській.

За словами місцевих мешканців, забудовник, який входить в групу компаній "Мальви", спорудив дев'ять будинків замість запланованих п'яти, при цьому один з будинків звів на території, виділеній на дитсадок. Опісля забудовник розпочав спорудження приватного дитсадка в дворі одного з будинків, проти чого неодноразово виступали місцеві мешканці.

За словами Андрія Садового, забудовник обдурив місто та мешканців і створив велику проблему.

"Він не зміг би цього зробити, якби не рішення, які приймалися у міській раді. Треба з'ясувати, як могло так статися, коли було погоджено п'ять будинків, а з'являється дев'ять", – заявив він.

Садовий також додав, що цей мікрорайон на Тернопільській ні в якому разі не можна забудовувати і запланований дитсадок необхідно спорудити в іншому місці. За словами керівника департаменту містобудування міськради Сергія Коровайника, забудовник погодився на це.

Також Андрій Садовий закликав львів'ян не співпрацювати з компанією "Мальви".

"Я би не радив взагалі нікому купляти квартири у цієї компанії, бо це проблемні люди. Це ненадійна компанія. Вони просто маніпулюють свідомістю людей" – заявив він.

Нагадаємо, суд постановив ГО "Наше ідеальне місто" за власний рахунок знести самочинну багатоповерхівку на вул. Варшавській, 22.

Також минулого тижня Львівська міськрада визначила 10 незаконних новобудов Львова, у яких ризиковано купляти квартири. До цього переліку входить й забудову на вул. Варшавській.

Додамо, на початку квітня у Львові приступили до демонтажу незаконної забудови на вул. Личаківській, 259. Раніше Варіанти дослідили ситуацію із незаконними забудовами у місті та дізналися як забудовують історичну частину Львова, яка входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.