Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

екологічний фестиваль "Чисте місто"

Четвер, 25 квітня 2019, 16:30

Екологічний фестиваль окультурить львів'ян роздільним сортуванням сміття

екологічний фестиваль "Чисте місто"

Депутати Львівської міськради прийняли програму щодо впровадження культури роздільного сортування сміття та створили робочу групу для просвітницької діяльності.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати затвердили Програму проведення інформаційно-просвітницьких заходів щодо мінімізації та раціонального поводження з відходами, розвитку екологічної просвіти та культури серед населення м. Львова на 2019 рік. "За" проголосувало 50 депутатів.

Відтак, для підвищення рівня обізнаності львів'ян з роздільного збору та переробки вторинної сировини й компостування органічних відходів у місті організують такі заходи:

- екологічний фестиваль "Чисте місто", який включатиме еко-лекторій, еко-ярмарок, food-зону без одноразового посуду, локацію просвітництва, дитячу зону (червень цього року);

- екологічна вистава "Знайдена лялька" для дошкільнят та школярів молодших класів (квітень-травень, вересень-листопад цього року);

- проведення просвітницьких уроків та лекцій для дошкільнят, школярів і студентів;

- організація ознайомчих поїздок на комплекси з переробки твердих побутових відходів і об'єкти з переробки вторинної сировини для школярів, студентів, активного середовища міста та ЗМІ;

- організація воркшопів і акцій, конкурсів екологічних проектів і медіа-робіт серед активного середовища міста та школярів;

- тематичні матеріали у форматі настільних ігор, відеороликів, довідників (500 штук) і посібників щодо мінімізації та раціонального поводження з твердими побутовими відходами.

Фінансуватиметься програма за рахунок коштів ЛКП ЛКП "Зелене місто", якому на сесіях Львівської міськради депутати збільшуватимуть статутний капітал ще й на ці видатки.

Як заявив директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря, у рамках цієї програми з липня у Львові стартують конкурси для перевізників, що вивозять сміття з міста, а також сформують 2-3 групи мешканців для ознайомлення з переробкою відходів на сміттєпереробних комплексах.

Крім цього, створили робочу групу для реалізації цієї програми, яку очолив Вадим Ноздря.

Зазначимо, наразі Львівська ОДА вивозить сміття з міста з кінця червня 2017 року. Протягом 2018 року міська рада виділила Львівській ОДА 300 млн грн на львівське сміття, а у 2019 році – львівські депутати передбачили у бюджеті ще 300 млн грн на вивіз сміття зі Львова.

Однак у березні цього року міськрада Львова затвердила рішення про повернення повноважень щодо вивезення сміття зі Львова.

Нещодавно 8 міськрад Львівської області підписали меморандум про співпрацю щодо створення нового полігону для утилізації відходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.