Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

безпритульні тварини

Вівторок, 7 травня 2019, 13:18

У Львові хочуть створити пункти для підтримки вуличних тварин

безпритульні тварини

Небайдужі львів'яни вимагають організувати пункти обігріву та підгодівлі для безпритульних тварин.

Ще 26 квітня, на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Андрія Сироватки з вимогою розробити пункти обігріву та підгодівлі безпритульних тварин.

Зокрема, в тексті петиції йдеться, що в зимовий час пониження температури повітря призводить до загибелі деяких безпритульних тварин міста, які визнані частиною міського біоценозу.

"Для забезпечення їх виживання потрібно вирішити питання їх зимування та підгодівлі. Спільно з відповідними спеціалістами розробити належні пункти обігріву та підгодівлі тварин, що відповідатимуть біологічним особливостям видів. Облаштувати даними спорудами місто, при обов'язковій передачі даних споруд на баланс комунальних підприємств, що будуть проводити їх регулярне прибирання і первинний догляд", – йдеться в дописі.

За 11 днів відповідна електронна петиція набрала 227 голосів з 500 необхідних для її розгляду на сесії депутатами Львівської міської ради.

Нагадаємо, 20 квітня у Львові запрацював перший на Західній Україні банк крові для собак.Також з квітня 2018 року у місті тривають перевірки господарів та тварин на наявність реєстрації домашнього улюбленця у єдиній базі.

А з 1 вересня 2016 року розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників. Наразі цим займаються 17 ветеринарних закладів міста.

Того ж року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.