Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська обласна рада

Вівторок, 21 травня 2019, 13:26

Облрада не голосувала за заборону норкових ферм на Львівщині

Львівська обласна рада

Львівська облрада не включила у порядок денний рішення про заборону розміщення та діяльності хутрових ферм у Бродівському районі.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів. 

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутатам забракло голосів для включення у порядок денний проект рішення про заборону розміщення та діяльності хутрових ферм у Бродівському районі. "За" проголосували 35 депутатів – рішення не прийнято.

Однак після виступів пікетувальників, голови франкцій зібралися на нараду та склали заяву про розміщення хутрових ферм на Львівщині, згідно з якою Львівська обласна рада вважає, що "позиція територіальних громад Бродівського району та екологічних громадських організацій має бути врахована при прийнятті відповідних рішень структурними підрозділами державної та виконавчої влади".

"Наголошуємо, що ми усвідомлюємо важливість інвестицій в економіку Львівської області, однак дотримання українського та європейського законодавства в екологічній сфері не може бути компромісним" – йдеться у тексті заяви.

Нагадаємо, сьогодні близько 50 мешканців Бродівщини влаштували пікет під будівлею Львівської облради проти норкових ферм у районі, які планує збудувати данський інвестор всупереч протесту селян. Також вони готові перекрити дорогу і не пропускати техніку, якщо Львівська облрада не заборонить будівництво.

Про намір збудувати наймаштабнішу в Україні норкову ферму у селі Лешнів та сусідньому Язлівчику місцеві жителі дізналися наприкінці жовтня минулого року й виступили проти цього через загрозу для довкілля, яку принесе таке виробництво.

Натомість через протести інвестор вирішив розробити соціальну програму для мешканців сіл, де хочуть побудувати звіроферми з вирощування норок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.