Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

провалля у Стебнику

Вівторок, 21 травня 2019, 16:55

На Львівщині планують перенести дорогу Східниця-Пісочне поблизу стебницького провалля

провалля у Стебнику

Львівська облрада вирішила перенести дорогу Східниця-Пісочне в районі обвалу карстових порід у Стебнику.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати заслухали інформацію щодо ситуації, яка склалася внаслідок обвалу карстових порід у зоні рудника № 2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", передає кореспондент Варіантів.

Зокрема, через небезпеку утворення наступних провалів, депутати зобов'язали Львівську ОДА вжити заходів щодо залучення коштів для виконанню робіт із переносу дороги Східниця-Пісочне.

Ще у липні 2018 року уряд виділив 20,5 млн грн для перенесення магістрального водогону "Гірне – Дрогобич", щоб запобігти його пошкодженню через просідання землі поблизу Стебника.

Нагадаємо, у ніч на 30 вересня 2017 року між Стебником і селом Модричами Дрогобицького району виник карстовий провал породи і землетрус. Внаслідок цього утворилось велике провалля. Причиною його виникнення є невиконання заходів консервації рудника № 2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", що спричинило руйнування ціликів.

Внаслідок провалля виникло три першочергові питання: перенесення водогону "Гірне-Дрогобич", перенесення лінії електропередач, перенесення дороги Дрогобич-Трускавець. Створення робочої групи з розслідування обвалу ініціювала облрада наприкінці жовтня 2018 року. B уряді це питання є на контролі Мінрегіонбуду.

Раніше у Львівській ОДА оприлюднили приблизні вартість і тривалість робіт з відновлення водогону, ЛЕП і дороги, що у зоні карстових провалів поблизу Стебника.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.